Opdrachtgevers

Tijdens mijn studie Nederlands leerde ik veel over schrijven. Daarna legde ik het anderen uit als docent en ontdekte ik nog veel meer.
In mijn werk als persvoorlichter bij Jaarbeurs Utrecht en als tekstschrijver bij K&H in De Bilt paste ik die schrijfkennis 40 uur per week toe. 

In 2000 besloot ik vanuit Taalbegrip voor diverse opdrachtgevers te werken. Erover vertellen blijft ook leuk: als freelance docent
schrijven aan Hogeschool Windesheim, Radboud in'to Languages en Universiteit Twente. En schrijfcoaching? Dat begint mijn hobby te worden.

Wat anderen zeggen:

"In mijn samenwerking met Marjon heb ik haar bijzondere talent ervaren om in een paar zinnen een probleem terug te brengen tot in zijn essentie. Nuchterheid en analysevaardigheid maken dat 'less is more' haar op het lijf geschreven is." Joop Teunissen van Manen, coach en socioloog bij Duurzaam Perspectief.

Marjon, een professioneel redacteur die je teksten in hun waarde laat, terwijl de rode pen regeert. Optimale balans tussen vriendelijke coaching en vooruitgang door een stevige mening. We scherpten samen mijn roman aan en ik kan nu niets meer schrijven zonder te denken: wat zou Marjon hiervan vinden? Ze is gedreven, eerlijk en komt haar afspaken na. Door haar kennis van schrijf-en verhaaltechnieken is zij in staat je de achtergronden van je tekst te laten inzien en verbeteren. In onze samenwerking werd mijn verhaal een roman." Evelien Otto, auteur  'Ik vind papa veel liever dan jou.'

"Marjon luistert goed en schrijft vervolgens doordachte teksten met een hoog leesgemak. Daar is maar één woord voor: vakvrouw." drs. M. Draijer, Universiteit Twente.

"Marjon heb ik ervaren als een natuurtalent voor de Nederlandse taal. Ze heeft in korte tijd niet alleen treffende webteksten geschreven, maar ook waardevolle adviezen gegeven over zowel de uitstraling van mijn website als het beeldmateriaal." Annemieke van Elst, directeur-eigenaar Committed Power.

"Geweldig inspirerend om mee samen te werken. Ze ziet een rode draad, kent literaire principes en wist de helft van mijn roman "Ontmoeten" te schrappen; dan wel om te bouwen", dr. Paul de Koning.

"Marjon vindt feilloos de pijnpunten in een tekst en komt met concrete en verrassende oplossingen die meteen je tekst verhelderen." Marc, Scriptieklasje.

"Ik wist niet dat je in weinig tijd zo helder en pakkend kon schrijven. Karin, De Roos & Spetters.

"Ze wist structuur te brengen in al mijn verzamelde informatie en daar binnen de kortste tijd een logisch, leesbaar verhaal van te maken." G. Bruggemans, NAM.

"Je bent niet alleen een vat vol kennis, maar hebt ook oog voor alles in de groep. Daardoor bied je veel veiligheid in je trainingen." Hetty, deelnemer schrijftraining.

"Wat ik zo fijn vindt aan jouw manier van werken, is dat je niet alles hebt willen verbouwen. En ook dat je in een heleboel stukken  - die ik in flow schreef- niet meteen ingreep." Cecile Ickenroth.

 

http://www.linkedin.com/in/marjon-guljé-roos-0159a68