Schrijfcoaching

 

Het plan om een boek te schrijven is natuurlijk verrassend leuk. Vooral in het begin. De eerste tijd stromen de woorden op papier, maar hoe komt het daarna vooruit? Je bron voelt als een droge put en je motivatie verflauwt. Om je heen vraagt iedereen hoe het met je boek staat. Waar haal je de inspiratie en discipline vandaan om weer in de flow te komen?
En dan de inhoud. Hoe komen je verhaallijnen bij elkaar? Is je structuur sluitend? Formuleer je wel krachtig? Komen je personages uit de verf? Vanuit welk perspectief schrijf je en ben je daarin consequent? Welke (sub)thema's liggen er onder je verhaal? Hoe wordt het spannender? Of juist veel eenvoudiger?
 

Mijn aanpak

Als ervaren schrijver en schrijfcoach help en houd ik u op weg met uw boek of teksten. U krijgt individuele begeleiding op uw specifieke schrijfvragen met opbouwende feedback. Volgens mijn principes? Nee, het gaat mij er vooral om dat u ontdekt hoe u het beste schrijft en uw idee kwijt kan.
Na ons eerste telefoongesprek of mailcontact start ik met een scan van uw schrijfproduct. Daartoe stuurt u mij tien bladzijden en een samenvatting of synopsis. Deze intake is gratis. 
Daarna kijken we wat het beste begeleidingstraject bij uw vraagstelling en budget is. Dat is altijd maatwerk. Voor sommigen zijn enkele specifieke sessies voldoende. Anderen begeleid ik tijdens hun hele schrijfproces en product van eerste opzet tot laatste, kritische blik. 

 

We kijken of we elkaar kunnen ontmoeten en vullen dat aan met mail, telefoon of beeldbellen.